Banden specialist

MONTAGE & ADVIES

Voor montage en advies op maat kunt u bij onze terecht. Wij leveren topmerken en uiterst secure montage door onze professionals. Zo bent u verzekerd van een goede wegligging. Wij kunnen u adviseren bij het uitkiezen van de juiste band voor uw auto en situatie, rekening houdend met uw budget.

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Bel dan meteen naar telefoonnummer 06 14 47 47 42. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Boskoop, Zijde 450. We zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 9:00 tot 21:00 uur.

banden specialist goedmand

Auto uitlijnen

Als het gaat om autobanden en het onderstel van je auto, hoor je misschien nogal eens termen voorbijkomen waarvan je niet precies weet wat je ermee moet. Zaken als balanceren, roteren en uitlijnen. Wanneer moet je je auto uitlijnen?

Het uitlijnen van een auto is feitelijk niets anders dan het afstellen van de ophanging van de wielen. Verkeerd gepositioneerde wielen kunnen overmatige en/of ongelijke bandenslijtage tot gevolg hebben.

Wanneer moet ik mijn auto uitlijnen?
Een sterke hint dat een uitlijn sessie geen verkeerd idee is: je auto trekt naar één kant. De weg is recht, er is geen verkanting, en toch wil je auto naar een van beide bermen toe wanneer je het stuur loslaat. Hetzelfde geldt wanneer je auto overmatige gevoeligheid vertoont voor spoorvorming. Of wanneer je naar je bandenprofiel kijkt en constateert dat de slijtage over de breedte van het loopvlak niet gelijkmatig is.

Het kan zijn dat je tegen een stoepje bent gereden, of misschien door een flinke kuil, waardoor de wielstand een klein beetje is veranderd. Hoe dan ook, als je je afvroeg wanneer je je auto moet uitlijnen: dit is het moment.

Laat je door onze professionals adviseren en ga veilig de weg op.

Zomer & winterbanden

Dat er verschil tussen zomerbanden en winterbanden bestaat, wist je waarschijnlijk al. Maar waar zit dat verschil hem nou precies in? De twee belangrijkste verschillen zijn het profiel en de rubbersamenstelling. Deze twee verschillen hebben invloed op de rembweg, het afrol geluid en de rolweerstand van de banden.

Zomerbanden
Is het warmer dan 7°C. dan is het weer tijd om je winterbanden te laten wisselen voor zomerbanden. Waar winterbanden je de beste grip geven bij lage tempraturen en sneeuw, zijn zomerbanden geschikt tijdens de warme maanden. We raden je aan om van april t.m september op zomerbanden te rijden.

Winterbanden
Tussen oktober en april gaat de temperatuurdaling in, in ons land. Dit geeft dus goed aan wanneer het tijd is om van zomerbanden over te gaan op winterbanden. Als het kouder wordt dan 7°C, komen de zomerbanden niet meer tot hun recht.

All season banden
Natuurlijk is er ook nog de optie all sesonbanden / 4- seizoenen banden. Dit type bande is een compromis tussen zomer en een winter band. Hij heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een zomerband in de zomer, maar ook duidelijke tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter. Wij adviseren je graag bij het kiezen van de juiste banden.

We staan klaar om je te adviseren en om je banden te monteren of te wisselen. Maak een afspraak met onze professionals.

Banden Tips

Aanlopen autobanden, banden profiel en bandentips voor veilige kilometers.

 

BANDENSPANNING

Waarom je regelmatig je banden moet controleren. Uit iedere band ontsnapt continu een beetje lucht. Daarom is het belangrijk om iedere maand de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is slecht voor het brandstofverbruik, maar ook voor de wegligging. Bovendien wordt een zachte band snel heet, waardoor je meer kans heeft op een klapband. Een te hoge bandenspanning is ook niet goed: dit zorgt ook voor een slechter contact met de weg en een hogere bandenslijtage.

  • Controleer bij voorkeur als de autobanden koud zijn. De banden zijn ‘koud’ wanneer je niet meer dan 5 kilometer heeft gereden.
  • De juiste bandenspanning voor de banden staat in het instructieboekje van jouw auto, op een sticker in het portier of de tankklep.
BANDEN VERVANGEN

Banden gaan niet eeuwig mee. De twee belangrijkste redenen waarom mensen banden kopen zijn de slijtage van het loopvlak en schade aan de banden. Banden verwisselen is daarom essentieel voor uitstekend rijgedrag.

Vervang oude autobanden tijdig. Het advies is dit na circa 6 jaar te doen. Dit geldt zowel voor winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Op welke punten moet u letten wanneer u banden vervangt:

  • vervang uw banden altijd per 2 of per 4
  • geef altijd de voorkeur aan de afmetingen die gehomologeerd zijn door de constructeur van het voertuig
  • plaats de nieuwste banden altijd op de achterste as om het verlies aan grip te beperken.
Call Now Button
Er is geen geselecteerde autoklasse in huidige kantoor. Kies een andere Klasse!